Windows 8 Geliyor

Merakla beklenen Windows 8 en sonunda günyüzüne çıktı. anaheim'daki Microsoft Build konferansında Windows 8 ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.
Windows işletim sisteminin önceki sürümlerine göre Windows 8 görsel açıdan oldukça farklı ve yenilikçi görünüyor. Önceki Windows'larda kullandığımız klasik masaüstü yerine çok daha kullanışlı ve hızlı erişilebilir bir masaüstü sunuluyor. Tabi isterseniz eski masaüstünüzü istediğinizde kullanabiliyorsunuz. Ancak bu sürüm klasik masaüstü ve yeni masaüstü için bir geçiş olacak gibi. Bundan sonra klasik masaüstlerini artık göremeyebilirsiniz. Windows 8'in yeni masaüstü kullanım açısından bu işletim sisteminin tablet odaklı çıktığı izlenimi veriyor.



Önceki Windows'larda bilgisayarlar, sunucular, telefon ve  tabletler için ayrı sürümler bulunuyordu. Ancak Microsoft Windows 8 ile tüm bu sürümleri birleştirmiş görünüyor. Yeni sürüm Windows 8 ile tüm platformlarda sadece Windows 8 kullanılabiliecek. Bunun için Windows 8 sistem gereksinimlerini her donanıma göre ayarlayabiliyor. Bu yönü ile Windows 7'den daha az bellek ile çalışabiliyor.

 



 
Microsoft Windows 8 ile daha çok internet odaklı bir işletim sistemi haline geliyor. Windows 8 bütünleşik internet servisleri ile çok daha işlevsel ve hızlı olacak. Windows 8  muhtemelen Internet Explorer 10 tarayıcısı ile birlikte gelecek.




Windows 8'in geliştirilmesinde binlerce Microsoft mühendisi çalıştı. Microsoft, Windows 8 için özel bir office yazılımı geliştirecekler. Yeni geliştirilen Office Windows 8'in metro arayüzü ile tam uyumlu bir şekilde çalışacak.




Microsoft Sesli ve görüntülü görüşme programı olan Skype'ı oldukça yüksek bir fiyattan satın almıştı. Microsoft Skype yazılımını Windows 8'e entegre edebilir. Bu şekilde sesli ve görüntlü konuşma çok dah basitleştirmiş ve kaliteli hale gelmiş olur.




Windows 8'in ilk çalışmaları nisan ayında paylaşım sitelerine ve torrent ağlarına sızmıştı. Windows 8'in ilk yapısında yeni bir windows gezgini, daha modern görev yöneticisi gibi yenilikler bulunuyordu. Windows 8 beta sürümü ilk 12 saatte 500.000'den fazla geliştirici tarafından indirildi.




Microsoft birkaç ay önce Windows 8 ile ilgili bazı ipuçları vermişti. Microsoft Windows 8 ile ilgili bir blog açtı. Bu blogda windows 8 ile ilgili tasarım aşaması ve gelişimi ile ilgili bilgiler paylaşıyor.



0 yorum:

Post a Comment